Programmeren in, C , C++, C# , Python of Java of met MATLAB Simulink, Visual Studio of Eclipse? Het kan met PLCnext Technology!
De huidige, klassieke PLC’s zijn gesloten systemen waarbij de functionaliteit die de engineers kunnen gebruiken, voor een groot deel wordt bepaald door de door de PLC-fabrikant. Deze klassieke PLC’s kunnen alleen geprogrammeerd worden in de vijf PLC-programmeertalen die zijn beschreven in IEC 61131-3 (ladderdiagram, instruction list, structured text, functieblok diagram, sequential function chart). Voor steeds meer applicaties zou het handig zijn om ook andere programmeertalen en -tools te kunnen gebruiken. Want bepaalde uitdagingen zijn bijvoorbeeld veel beter op te lossen in hogere programmeertalen of met model gebaseerde softwaretools.
Maar ook dan wilt u als engineer zoveel mogelijk vrijheid hebben om zelfstandig het maximale uit het systeem halen en niet beperkt te worden door een gesloten systeem. Zo wilt u als engineer ook functies van het (liefst open) operating systeem kunnen gebruiken wanneer dat wenselijk is.
Deze combinatie: ook andere programmeertalen en -tools kunnen gebruiken + de functies van het meest open operating systeem kunnen gebruiken waarbij u de ontwikkelde (deel)applicaties exact kunt managen, maakt de PLCnext Technology zo krachtig en uniek!
Aan de slag met PLCNext technology?
Gratis webinar
In een snel veranderende wereld, waarin meer apparaten dan mensen met het internet zijn verbonden, zal ook de industriële automatisering een fundamentele verandering ondergaan. Tijdens dit webinar maakt de deelnemer kennis met de unieke kenmerken van de PLCnext Technology. Daarnaast komen de architectuur van de klassieke PLC, de PLCnext Technology en andere besturingsoplossingen aan de orde.
Lunch Link & learn
Tijdens deze Link & learn sessie maakt de deelnemer kennis met de unieke kenmerken van de PLCnext Technology. We bespreken onder andere de architectuur van de klassieke PLC, de PLCnext Technology en andere besturingsoplossingen. Tenslotte ervaart de deelnemer aan de hand van verschillende demonstraties welke voordelen de PLCnext Technology biedt en hoe eenvoudig data met de ProfiCloud kan worden uitgewisseld.
Van C, C++ en C# tot Python en Java
En hoe meer verschillende programmeertalen gebruikt kunnen worden voor het programmeren, hoe meer (verschillende) programmeurs kunt u inzetten voor de ontwikkeling van (deel)applicaties. Ook is de jongere generatie engineers die van school komt, beter bekend (en opgeleid) met hogere programmeertalen als C, C++, C# en Python; hoog opgeleiden werken vaak met modelleringtools, bijvoorbeeld in MATLAB Simulink.
Hiermee kunnen bijvoorbeeld complexe regelingen veel sneller worden ontwikkeld dan met PLC- of hogere programmeertalen. En wanneer u kunt werken met de programmeertalen of -tools die u (beter) kent, werkt dat prettiger en bent u efficiënter. Nieuwe applicaties ontwikkelt u supersnel, want verschillende programmeurs werken onafhankelijk van elkaar in hun eigen favoriete programmeertaal en met hun favoriete programmeertool. Ga bijvoorbeeld aan de slag met open-source PLC software of apps en creëer zo onbeperkte mogelijkheden.
Gebaseerd op Linux
PLCnext Technology is gebaseerd op Linux, het bekendste open-source Operating Systeem ter wereld. Over Linux en de functies die het biedt is veel informatie beschikbaar op het internet. Ook is er veel open-source software of applicaties geprogrammeerd in Python, Java of andere moderne programmeertalen beschikbaar voor Linux. Dat is erg handig, want waarom zou u het wiel opnieuw uitvinden? En daarnaast worden applicaties steeds complexer en kunnen we eenvoudig weg niet alles meer zelf ontwikkelen. Wanneer we daarvoor al de kennis zouden hebben, zou de ontwikkeling veel te veel tijd (en geld) kosten.
Bent u klaar om de voordelen van PLCnext Technology in combinatie met hogere programmeertalen te ontdekken?